17 sierpnia 2018

Wiadomości » Firmoteka

Wiceprezes zarządu Inter Cars zrezygnował stanowiska

Robert Kierzek, obecny wiceprezes zarządu Inter Cars, zrezygnował z ubiegania się o powołanie do pełnienia funkcji członka zarządu spółki na kolejną kadencję.

Oświadczenie zostało złożone Radzie Nadzorczej Spółki, za pośrednictwem jej przewodniczącego. Robert Kierzek motywuje swoją decyzję względami osobistymi.

Wygaśnięcie mandatów członków Zarządu Spółki bieżącej kadencji nastąpi prawdopodobnie 21 czerwca 2018 r.

Robert Kierzek jest absolwentem Wydziału Mechanicznego Politechniki Krakowskiej. Jest związany z firmą Inter Cars od pierwszych lat jej istnienia. Pracował początkowo jako sprzedawca, następnie kierownik działu zamówień oraz dyrektor ds. handlowych. Od 2001 roku pełnił funkcję Wiceprezesa Zarządu Spółki, zaś od czerwca 2010 roku funkcję Prezesa Zarządu Spółki. 1 maja 2017 r. zrezygnował z funkcji prezesa, robiąc miejsce na tym stanowisku dla syna założyciela firmy, Macieja Oleksowicza. Od tej daty R. Kierzek ponownie pełnił funkcję Wiceprezesa Zarządu.

Podaj adres email

Wprowadź treść komentarza

Arsped Sp. z o. o. 2009-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Zapoznaj się z polityką prywatności oraz zasadami przetwarzania danych osobowych×